Panaiotis Harisis :
Minciuni imperialiste

      A spune ca imperialismul dezinformeaza este ca si cum te-ai porni cu toata forta sa "asaltezi" o usa deschisa. Cum altfel ar fi putut face atitea crime si sa incerce sa iasa ca uleiul deasupra si totodata sa genereze alibiuri pentru partasii lui? Cum altfel dreptatea ar deveni "nedreptate"? Cum altfel in timp ce pun ochii pe terenuri bogate in zacaminte, petrol sau de mare insemnatate geostrategica, vor infatisa atacul ca fiind efectuat din motive "umanitare"?. Cum altfel evidentul absurd va fi prezentat ca "logic" si in continuare vor prelua "expertii" spre a-l justifica stiintific ca unica solutie?

      Toate acestea sint arhicunoscute si fireste nimeni nu va mai face "ochii mari" de surpriza de fiecare data cind e dezvaluita o noua minciuna sau o noua inscenare-conspiratie. De exemplu, mult timp dupa murdarul razboi din Yugoslavia, purtatorul de cuvint NATO de atunci (J.S), cu nonsalanta spunea ziaristilor ca insasi pozitia lui ii dicta sa spuna minciuni.

      Problema deci nu este sa descoperim acum imperialismul si metodele lui, nici sa-l observam asteptind pasiv inevitabilul ci adeverirea lor zilnica ajuta pregatirea pentru rasturnarea lui. Asa de exemplu diversele antagonime interne de aceeasi natura cu sistemul exploatator lasa uneori si cite-o crapatura care ne permite sa adeverim ceea ce oricum asteptam sa se intimple.

      Comisia de Propaganda si Influenta Strategica trimbitata alaltaieri chiar de ziarele americane poate reflecta antitezele lor interne in ceea ce priveste cine va prelua scurgerea de informatii mincinoase spre publicul larg si sa influenteze politica astfel incit sa justifice si marile fonduri alocate din bugetul USA dar in afara acestei antiteze, ne intereseaza marturisirea ca cineva trebuie sa "scurga" minciunile. Cineva, cu alte cuvinte, trebuie sa-si ia sarcina sa ascute cutitele inainte de crima si acelasi sa stearga urmele…

      Acum cind a fost "demascata", spre exemplu, institutia respectiva de propaganda poate ca nu va fi aprobata si sa fie avansata o alta forma cu alt nume de alt serviciu. Esenta ramine aceeasi. Din moment ce s-au pornit sa "cladeasca" pe umerii popoarelor Noua Ordine Internationala, au nevoie sa "spele" constiintele si sa le umple cu minciuni sau sa le corupa sau sa le terorizeze. Sa nu le facem hatirul si sa luptam toti impreuna pentru rasturnasrea acestor planuri diabolice.

Atena, februarie 2002