Iugoslavia 1999 – Irak 2003
Cine este Izetbegovic, pe care l-au finanțat americanii în Bosnia


Democrat moderat sau islamist radical?

Alija Izetbegovici este liderul musulman pe care SUA și NATO l-au sprijinit în prima fază a dezmembrării Iugoslaviei, 1992 – 1995. Guvernele occidentale l-au recunoscut ca președinte al țării. Conform unui articol din Newsweek [1] se credea c㠄Guvernul președintelui bosniac Alija Izetbegovici a urmărit întotdeauna crearea unei Bosnii multietnice". La fel, agenția de știri Knight-Rider raporta [2] c㠄Bosniacii se luptă pentru o democrație, drepturile omului și o societate multietnică ". La fel se făcea a crede Warren Zimmerman, fost pe atunci ambasador în Iugoslavia [3] „Izetbegovici era un musulman pios, dar nu extremist și a militat întotdeauna pentru conservarea unei Bosnii multietnice".

Alții nu sunt de acord.

De exemplu mai mulți scriitori publicați de Emperor's clothes (un site webb vezi http://emperors-clothes.com/) au adus argumente din care reiese că Izetbegovici era un extremist al cărui scop era crearea unui stat totalitar musulman, pe modelul Iranului. Ei au argumentat că principalele victime ale conflictului din Bosnia au fost sîrbii bosniaci, contrazicînd astfel povestea oficială, adoptată de mass-media occidentală, conform căreia sîrbii ar fi fost agresorii și s-au opus tuturor musulmanilor, ca și cum ultimii ar fi fost monolitici. Dimpotrivă , Fikret Abdici, cel mai popular lider militar musulman era aliat cu sîrbii. În ce mă privește, am demonstrat că Iuetbegovici, care i-a maltratat pe sîrbi, era urmat numai de o minoritate a musulmanilor și că adepții săi au terorizat mii de musulmani moderați [3A].

De ce este o problemă importantă?

Mai întîi pentru că NATO a intervenit politic și militar pentru Izetbegovici.. De exemplu, fostul ambasador american în Croația, Peter Galbraith a recunoscut în congres că SUA a dat mînă liberă Croației să permită accesul armelor iraniene în Bosnia [3B]. În consecință aviația NATO a bombardat în mod repetat pozițiile sîrbești în 1995, inclusiv cu uraniu sărăcit. SUA – NATO l-au ajutat pe Izetbegovici în opera lui distructivă.

În al doilea rînd, pentru că dacă este adevărat că Izetbegovici era un islamist fanatic, atunci mass-media occidentală a mințit sistematic, transformînd victiele în agresori. Este greu de găsit o altă explicație acestei distorsiuni a adevărului decît coordonarea ei de serviciile secrete ale statelor NATO. Dacă ceea ce spunem este adevărat, aceasta este o probă că mass-media din Occident este controlată.

În al treilea rînd pentru că dacă avem dreptate, este o probă că imperiul condus de SUA are o politică duplicitară față de fundamentalismul islamic. Astăzi SUA invocă pericolul acestui fundamentalism ca un pretext pentru a ataca și ocupa alte state (Afganistan, Irak) dar tot SUA a sprijinit acest fundamentalism; credem că o vor mai face, dacă vor crede că este în interesul lor.

Ce este un fundamentalist islamic?

Este un musulman care dorește un stat teocratic; adică subordonarea puterilor statului legii religioase islamice, Sharia, care a fost concepută inițial pentru a ghida viața de zi cu zi a musulmanului. Poate că sună romantic pentru unii occidentali, dar condițiile de viață în statele musulmane pot fi foarte opresive.

Un stat islamic este Arabia Saudită. Acolo există o poliție special㠄Comitetul pentru sprijinirea virtuții și eradicarea viciului" condusă de ministrul de interne, prințul Naif. Patrulează pe străzi avînd în dotare bastoane cu care educă pe cei ce violează regulile islamice de îmbrăcăminte și de comportament.

Poate pe un occidental, ideea unei asemenea poliții îl șochează, nu și pe unu fundamentalist islamic. Iată ce ne explică unul din ei „.. cel mai important lucru pe care ni-l recomandă Coranul este: singurul lucru care contează este Islamul, restul sunt detalii. Rezultă principiul Ordinii Islamice, adică fuziunea dintre politică și religie avînd drept consecință imposibilitatea coexistenței sistemului islamic cu alte sisteme. Nu există nici un principiu secular, statul trebuie să fie pentru musulman expresia moralei și stîlpul religiei".

Ordinea musulmană exclude principiile seculare. Este de negîndit așadar să avem școli publice, sindicate, partide sau presă care să nu fie islamice.

Cum se poate crea ordinea islamică? Acaparînd mașinăria modernă deja existentă a statului. Filosoful islamist continu㠄Definiția ordinii islamice este : unitatea dintre Lege și Religie,Educație, Armată, Idealuri, Interese, societate spirituală și stat. Musulmanul nu există ca individ izolat."

Poate că ideea fuziunii stat – biserică este consistentă cu Islamul, dar nu cu ideile secolului XX. Regulile stricte islamice aplicate de mașinăria performantă a statului modern înseamnă un singur lucru: totalitarism.

Că nu greșim prea mult, o confirmă însuși filosoful nostru „Educația populației, în special în mass-media cu impact la public precum radioul, televiziunea și presă scrisă trebuie dată în grija unor oameni nepătați, cu reputație islamică neștirbită și cu dotare intelectuală impecabilă". Cine să fie acești oameni curați? Răspuns: fundamentaliștii islamici. În mîinile lor trebuie să se afle școlile și mass-media.

Vă place ori nu, ultimul paragraf citat face parte din capitolul „Libertatea de gîndire" a cărții filosofului nostru. Mă duce cu gîndul la societatea imaginată de Irwell în „1984". Decît că acum Big-Brother este pus de Dumnezeu însuși.

Conform omului nostru, însăși existența unor sisteme non-islamice este o ofensă adusă lui Dumnezeu „Nu poatefi vorba de coexistență pașnică între Islam și instituțiile politice și sociale non-islamice".

Dacă este așa, Islamul este mereu în război cu instituțiile non-islamice. Dar aceste instituții sunt întrupate prin oameni. Deci este necesar Jihadul împotriva acestor necredincioși.

 În capitolul „Relația dintre societatea islamică și celelalte societăți" ni se citează din Coran. Citatele nu sunt comentate, așa că nu e clară poziția filosofului față de ele. De exemplu „O, profetule, îndeamnă credincioșii la luptă. Dacă vei găsi douăzeci de credincioși adevărați, ei pot ține piept la două sute; dacă vei găsi o sută, ei vor învinge a mie de necredincioși, căci aceia sunt oameni care nu pot înțelege. "

 Este clar. De ce să-i măcelărim pe necredincioși? Pentru că sunt oameni care nu pot înțelege. Adică pentru credința lor.

 Și încă un citat din Coran necomentat „Și luptă pe calea Domnului cu aceia care te înfruntă, și fii supus. Adevăr zic vouă, Dumnezeu nu îi iubește pe nesupuși (în arabă, muslimun = musulman înseamnă supus,n.tr.) Și ucide-i unde îi vezi, alungă-i de unde te-au alungat și ei. Cîrdășia cu ei este un păcat mai mare ca omorul. Dar nu lupta cu ei lîngă moscheea cea sfîntă, decît dacă ei te obligă; și dacă te obligă, ucide-i și acolo. Aceasta să fie răsplata pentru necredincioși. Dacă însă vor înceta în necredința lor, Dumnezeu îi va ierta, căci El este iertător și plin de milă "

 Interesantă propoziția „cîrdășia este mai rea ca crima". Ce este o crimă? Dacă un musulman ucide un non-musulman, este aceasta o crimă? Nu e clar. S-ar părea că lui Dumnezeu îi place uciderea necredincioșilor. Un musulman comite o crimă numai dacă omoară un alt musulman.

 Ce spune filosoful nostru, practic, musulmanilor? Că atîta vreme cît trăiesc într-o societate nemusulmană, ei tebuie să se separe, să evite relațiile cordiale cu necredincioșii și să se pregătească pentru ziua cînd vor prelua puterea și vor stabili Legea Islamică. Iată, dacă nu credeți: „Mișcarea islamică poate și trebuie să înceapă prin a prelua puterea de îndată ce condițiile permit acest lucru, Nu ajunge răsturnarea puterii nemusulmane, trebuie instaurată Puterea Islamică". Mi se pare clar.

Cine este filosoful?

Credeți că e Bin Laden? Sau Șeicul Ahmed Yassin, liderul Hamas? Sau vreun ministru wahabit din Arabia Saudită? Sunteți pe aproape.

 Este Alija Izetbegovici, liderul facțiunii musulmane sprijinită de SUA și NATO în timpul războiului civil din Bosnia.

 Dar New York Times spune că e un moderat…

 Pasajele citate sunt din „Manifestul Islamic"[4]. Izetbegovici și-a retipărit cartea în 1990, înaintea alegerilor de tristă amintire din 1990. Deci, e un manifest politic.

 New York Times scria în 5 aprilie 1992, imediat după începerea războiului civil :"Președintele bosniac, dl. Izetbegovici, este considerat de diplomații occidentali drept un moderat .."[5]

 Chiar așa credeau? Sau se făceau? Iată ce ne spune Warren Zimmerman [6]

„În ceea ce îl privește pe Izetbegovici, auzisem că unii îl consideră fundamentalist. Noi știm cu ce se ocupă fundamentaliștii, a căror victimă am fost și noi, în Iran. De aceea nu cred că Izetbegovici este fundamentalist. Mie îmi pare un politician moderat care caută să facă ce e mai bine într-o situație dificilă "

 El „a auzit" că unii răuvoitori îl fac pe protejatul său de fundamentalist, dar nu crede, căci știe el ce e aceea…

Repetăm cartea lui Izetbegovici a fost retipărită în 1990. Exclus ca diplomații din Iugoslavia să nu știe de ea. Ba mai mult, se știa că Izetbegovici fusese persecutat politic, făcuse ceva pușcărie pe motivul de „incitare la violență islamică". Nu era nici un secret, știa toată lumea în Iugoslavia. Nu și Zimmerman. Ia să-i urmărim raționamentul, e pedagogic:

  1. Fundamentalismul e rău.
  2. Dacă Izetbegovivi ar fi fundamentalist, el ar fi rău.
  3. Deci Izetbegovivi nu este fundamentalist

Să repetăm raționamentul pe un alt exemplu

  1. Publicul american s-ar revolta dacă i s-ar spune că SUA sprijină un fundamentalist, căci pentru americani fundamentalist este Khomeini;
  2. Ar fi rău să supă9;răm publicul american
  3. Deci Izetbegovici este un moderat și la dracu' cu adevărul

Aceasta a fost politica americană și voi demonstra în alt articol cum nu numai presa, ci și lideri academici de opinie au mințit intenționat despre regimul Izetbegovici, exact ceea ce doreau politicienii americani ca Zimmerman.


Francisco Gil-White

Editor la Emperor's Clothes
18 aprilie 2003


Dosarul Iugoslavia 1999 - Irak 2003

  • Introducere
  • Manifestul socialist împotriva dictaturii din Serbia
  • Arestarea unor colaboratori ai lui Milosevici
  • Comunicatul asociației Sloboda
  • Comunicatul aliantei popular - patriotice din Rusia
  • Comunicatul Forumului European pentru Pace cu ocazia comemorarii a 4 ani de la agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei
  • Milosevici: teroare si faradelege în Serbia
  • Mesajul de pace si prietenie de la Belgrad
  • Starea de urgență din Serbia și asasinarea lentă a lui Miloșevici
  • Miloșevici în Țara Minunilor: demnitate și absurditate în Noua Ordine
  • Cine este Izetbegovic, pe care l-au finanțat americanii în Bosnia
  • Bibliografie, linkuri
    Nume:
    Email:
    Comentariu: